ENGLISH

HRVATSKI

 

Samo Šali

Izdelki Kontakt
 

 

Ocene

 

Mak Grgić (Los Angeles):

S Samom Šalijem sodelujem že 5 let. Njegovo delo izkazuje profesionalnost in predanost že od samega začetka. Zavoljo njegovih spretnosti in znanja fizike so Šalijevi instrumenti vedno odražali visoko kakovost. Njegov zadnji model "Double-top", eno tako Šalijevo kitaro tudi sam posedujem, je do zdaj najboljši: odraža neverjetno jasnost in zvočnost kar je značilno za "Double-top" kitare. Ta model pa odlikuje tudi poln zvok in barva tona, ki sta značilna za tradicionalno grajene kitare - čudovita mešanica obeh svetov zvoka, kar bo zadovoljilo slehernega kitarista.

Mak Grgic, 4. November, 2013

 

prof. Tomaž Rajterič, mag. (Akademija za glasbo v Ljubljani):

"Samo Šali uporablja vrhunske materiale, preciznost izdelave njegovih instrumentov pa je primerljiva z najbolj natančnimi izdelovalci strunastih glasbil. Šali kitar ne samo izdeluje, temveč hkrati išče in izumlja tudi nove rešitve v izdelavi kitar. Rezultat tega večletnega dela je nov model kitare, ki zaradi edinstvenih konstrukcijskih rešitev predstavlja instrument, ki poleg najvišjih standardov izdelave tudi po jakosti in projekciji tona sodi v zgornji razred koncertnih kitar."

 

Jerko Novak, mag. (Srednja glasbena in baletna šola v Ljubljani):

"Samo Šali nas znova preseneča: njegov nov in svetovno edinstven tip kitare je premik v višje kvalitete. Gre za izdelovalca, ki si zasluži vse naše spoštovanje in na katerega smo Slovenci lahko ponosni."
 

Mladen Bucić, mag. (Srednja glasbena in baletna šola v Ljubljani):

"Kitare Šali spadajo med najboljše slovenske izdelke. Ne pomnim izdelovalca kitar, ki bi v tako kratkem času naredil tako veliko inovacij in hkrati dosegel vrhunski nivo. Brez dvoma je zadnja Šalijeva inovacija največja dopolnitev konstrukcije klasične kitare po A. Torresu. Ne poznam kitare, ki bi imela tako velik dinamičen odziv."
 

Damjan Stanišić, mag. (Glasbena šola Murska Sobota):

"Nova kitara g. Šalija je dinamično zelo prepričljiva."
 

Sašo Lamut, akademski kitarist (Srednja glasbena in baletna šola v Mariboru):

"Kitara Šali je nedvomno tonsko in zvočno dodelan instrument, katerega priporočam svojim dijakom."
 

Žarko Ignjatović, mag. (Pedagoška fakulteta v Mariboru):

"Samo Šali je nedvomno vodilni slovenski izdelovalec klasičnih kitar. V pičlih nekaj letih je naredil ogromen napredek in se iz odličnega in inovativnega teoretika razvil v uspešnega praktika. Njegova glasbila so že zdaj na vrhunskem nivoju, njegov entuziazem in prizadevnost pa zaloga novih dosežkov in uspehov."
 

Lucija Šorn, spec. (Glasbena šola Risto Savin v Žalcu):

"Nove kitare Šali so odlične, zato sem postala lastnica ene izmed njih."


Srđan Bulatović, mag.
(Akademija za glasbo, Cetinje - Črna Gora):

"Šalijevi instrumenti so izdelani po visokih profesionalnih standardih. Največji vtis je name naredil popoln vrat, ki omogoča ugodnost igranja z levo roko, prav tako pa izenačenost in jasnost vsake strune posebej, kar je pri klasični kitari redkost. Še ena posebnost  kitar Šali je posebna oblika kobilice, ki izboljšuje njihov videz in tonsko kakovost."
 

Istvan Römer, Dr. (Akademija za glasbo, Zagreb):

"Sali Mini za najmlajše kitariste je bila na državnem tekmovanju (leta 2012) superiorna glede na druge kitare v tej kategoriji kar se tiče čistosti zvoka, projekcije in glasnosti."
 

Richard F. Sayage (Savage Classical Guitar):

"Moč in muzikalnost – veličasten izdelovalec kitar iz Slovenije."

 

 

 


Sali Guitars, spremenjeno 7 januarja 2023